Wat ga je doen?
Onder begeleiding van onze slager ga je zelf een kwart of half varken uitbenen. Je leert waar elk stuk vlees zit en hoe je het vakkundig snijdt. Denk aan de haas, de muis en speklappen. Je hanteert zelf het mes en krijgt uitleg over technieken en snits.
De dag begint met koffie/thee en een rondleiding op de boerderij, waar de boerin je alles vertelt over de dieren en gewassen. Daarna gaan we aan de slag!
Wat neem je mee naar huis?
- Kwart varken (±20 kg vlees, € 200 waarde): schouderham, procureur, schenkel, ribbetjes, spek, braadlappen, gehakt en wangetjes.
- Half varken (±40 kg vlees, € 400 waarde): extra spare-ribs, varkenshaas, fricandeau, schnitzels en veel buikspek.
Alles wordt goed verpakt. Neem een koeltas mee voor het vervoer.
Deze workshop is inclusief
- Workshopbegeleiding
- Rondleiding boerderij
- Koffie, thee en lekkers
- Vlees wat je uitbeent
Geïnteresseerd in deze workshop?
Heb je een vraag, of wil je een prijsindicatie?
Informatie aanvragen